Filmer fra Borgen og omegn

Børge-Borgere har laget flere filmer med temaer fra Borgen og omegn. Disse filmene ble tidligere solgt på DVD, men vi har nå valgt å tilgjengeliggjøre dem.

Det er mange interessante temaer å kose seg med, så sett deg godt til rette og velg «Filmer» fra menyen, eller klikk her.

Maleri av Fredrik Borgen – gave fra Håkon Gundersen

Maleri av Fredrik Borgen Børge-Borgere har en god stund etterlyst hvor motivet til maleriet av Fredrik Borgen som henger i Alfhallen, er hentet fra. Maleriet som er signert Fredrik Borgen 1875, ble gitt i gave til Børge-Borgere av Håkon Gundersen.

Nå er saken oppklart. En av Borgens egne innbyggere, Henrik Woie, har hjulpet oss. Han forteller at maleriet viser Hovedgården på Ørsnes ved Kabelvåg i Lofoten og fjellet i bakgrunnen er Vågakallen.

Her finner du mer informasjon…

Turguide for Kløfta Kultursti

Lørdag 8. september 2012 ble første parsell av Kløfta Kultursti åpnet, parsellen fra Ullensaker kirke til Lautenbakken. Parsellen følger traséen til Den Wingerske Kongevei.
Turguiden bidrar med informasjon som kan være til glede og nytte for ivrige turgjengere.
Skriv den ut, og ta den med!

Last ned turguide for Kløfta Kultursti her…

Frittgående helsesøster

En artikkel fra tidsskriftet Sykepleien, 9. mars 2007
Ikke alle ser helsejobben som en hvilken som helst jobb. For helsesøster Kari Eriksen er lokalt nettverksarbeid et kall – betalt eller ei. Hun kaller seg samfunnshelsepleier…

Les mer…