Lørdag 10. september 2016 kl. 13.00 – 18.00

Kulturminnedagene 2015

Vandring i kulturlandskapet – turist i egen bygd
Børge-Borgere og Lundberg Gård markerer Kulturminnedagene 2016 med «Vandring i kulturlandskapet – turist i egen bygd» lørdag 10. september. Kulturminnedagene har i år temaet «Se hva vi kan! – kompetanse og kunnskap i kulturvernet». Det er Norges kulturvernforbund som har ansvaret for den nasjonale koordineringen.

Vårt lokale program er todelt. Vi starter med en vandring i Pilgrimsleden fra to steder samtidig kl. 13.00. Vandringen går fra Ullensaker kirke i sør og fra Teigen skytebane i nord og vandringen ender opp på tunet på Lundberg Gård. Vandreledere vil vise vegen. Guide fra Teigen skytebane blir Christine Haakstad og fra Ullensaker kirke er det leder av Børge-Borgere Kari Eriksen som viser vei.

På Lundberg Gård vil det bli det et spennende kulturprogram fra kl. 14.30.

Ullensaker skolekorps vil spille ved Ullensaker kirke ved starten av vandringen. Korpset spiller også på Lundberg Gård når vandrerne ankommer tunet.

Det blir kunstutstilling med malerne Elena Olejnikova Olsen fra Jessheim og 17-åringen Annika Willoch Olstad fra Kløfta. Annika var vinner av Ungdommens kulturmønstring i gruppen kunst i år.

Togentusiasten Erik Werner Johansson holder et 15 min. langt foredrag med lysbilder om Hovedbanen. Hovedbanen er togstrekningen fra Oslo til Eidsvoll som åpnet 1854. Johansson har skrevet boka «Dovregubben».

Rådgiver i kulturminnevern Christine Haakstad er også en av kommunens representanter i Pilgrimsledforeningen. Hun vil derfor også prate litt om leden.

Terje Ugletveit vil snakke om gårdsliv samt litt om noen av besitterne på Lundberg Gård gjennom tidene.

Det blir litt leker for barna.

Salg av mat og drikke. Ta gjerne med egen niste.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Dette er et arrangement i anledning Kulturminnedagene 10-18. september
«Se hva vi kan! – kunnskap og kompetanse i kulturarvsfellesskapene»
.